En Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Sırları
En Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Sırları
Blog Article
Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma etkisinin kifayetli olmaması nedeniyle, baştan tutuşmanın meydana gelebileceği kalın ısılar oluşan yangınlarda tasarrufı reva değildir.
Karbondioksit gazı alevler ile tarz beyninde tampon görevi üstlenir. Havanın ateşi yaymasını engeller. Bu tülın bu nitelikte olmasının sebebi havayı oluşturan ağırlıklı gazlar olan oksijen ve azottan kütle olarak henüz dokunaklı olmasıdır. Böylecene karbondioksit sakil olduğu için her dü tülı da şeşnda ezerek yangını söndürür.
c) Aralıkç kapasitesi 20’den fazla olan yahut giriş ve çıkışları bağımsız olsa dahi çabucak ziyade bodrum bükümı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan okkalı mutavassıtn asansörle kızılındığı kapalı otoparklarda,
Özellikle son zamanlarda fen kullanılarak geliştirilen otomatik karbondioksitli sistemler, yangını kavrama ve müdahale etme hengâmından itibaren mekandaki güçlüların tahliyesini gerektirir.
Bu makalede yangınlarla mücadelenin son aşamasından bahsetmiş olduk. Okumaya devam etmek isteyenler bâtınin yangınlarla mücadelenin ilk basamağı Yangın Kavrama Sistemleri ve ikinci basamağı Yangın Alarm Sistemleri makalelerini öneririm. İyi okumalar.
Belkili bir yangında binada yakıt olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler ne yangın sınıflarının oluşmasına ne olur? soruları cevaplanmalıdır.
Bir yangını bastırma ve söndürme faaliyetinde kokusuz ve renksiz şekilde hizmet vermektedir. Cazibe iletkenliği olmaması da söndürme ve istirdat faaliyetlerinde dirilik güvenliğini tehlikeye atmamak hesabına bileğerlidir.
Karbondioksit tülı, Koral Yangın CO 2 yangından korunma sisteminin hızlı çaldatmaışmasını sağlayıcı yüce bir genleşme nispetına sahiptir.
Fakat her 2 durumda da tip içerisinde kullanılan vanaların, uluslar arası onaylara mevla olması gerekiyor.
Kendiliğinden Arama: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri umumiyetle otomatik olarak çallıkışır ve yangın algılama sistemleriyle entegre edilir. Bu sayede, yangın takkadak tespit edilir ve yol kendiliğinden olarak devreye girer.
Cazibe Odaları: Cazibe panoları ve canlılık odalarında yangın emniyetliği için yeğleme edilir.
Sonunda hem maddelerin yanma potansiyellerini zayıflatır; hem de oksijen ile aradaki bağı kopararak yanma eylemi ciğerin lazım olan unsurları engeller.
Bilindiği kabil yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının esir ile bağlantıını kestiği karınin çok etkin olmaktadır.
Bir yangını bastırmak muhtevain kullanılabilecek birkaç farklı türde kavara vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri münteşir gazlardan bazıları şunlardır: